2017 DE VIS| REALIZĂRI ȘI OAMENI FRUMOȘI

Salutare, oameni frumoși! Am intrat în 2018, uraaa. Cred că o să avem un an reușit toți, vă doresc să vă bucurați la maxim de realizări în domeniile în care vă doriți să excelați, oameni frumoși în jurul vostru și tot ce mai vreți voi să se împlinească.

Dar vreau să scriu azi de anul 2017. A fost un an bestial și simt nevoia dacă zilele trecute n-am avut timp, în prima zi din anul ăsta să vorbesc despre anul care tocmai a trecut. Am învățat multe, am încercat să mă perfecționez pe mai multe planuri și am o groază de persoane care au făcut din anul ăsta ceva de rememorat. Hai să vedeți.

În 2017 am învățat cât de fain este să încerc lucruri noi pentru că descopăr lucruri interesante despre mine, ce îmi place, ce este important pentru mine și așa mai departe. Uite, eu de exemplu am început în ianuarie anul trecut o serie cu ,,ÎNTREBĂRI EXISTENȚIALE” și mi-am dat seama de ce citesc, de ce îmi place să scriu pe blog și de ce e frumos Crăciunul pentru mine. Alt exemplu, am început o serie de ,,DISCUȚII INTELIGENTE” în care mi-am dat seama ce legătură este între iubire și artă prin Portretul lui Dorian Gray, ce este karma prin Un motan pe nume Bob, ce importantă este taina mulțumirii prin Pollyanna. Alt exemplu ar fi că am început o serie cu AUTORI DESCOPERIȚI PE SUFLETUL MEU în care am vorbit de cât de mult îl ador eu pe Schmitt și pe Maria Pastourmadzis. Alt exemplu recent îl reprezintă o serie de postări bilingve, în franceză, o pasiune a mea.

În 2017 am învățat că dacă fac ceva cu pasiune, se dezvoltă în mine o plăcere de neînchipuit și în timpul meu liber cam asta aleg să fac, pentru că mă pasionează atât de tare. De exemplu, am citit mult, 25 de cărți în principiu. Ficțiune și non-ficțiune.O pasiune și mai aprinsă este cea pentru blogging. Am scris de am rupt. 52 de cărți dacă nu mă-nșel. Toate scrise cu mult drag în momente mai aglomerate și mai puțin aglomerate pentru că inspirația nu mă lasă să-mi duc existența.

În 2017 am învățat că nevoia te învață și aceasta se poate transforma chiar într-o plăcere. Sună ciudat dar vreau să zic că făcând o activitate ca blogging-ul, imaginea este un element important prin care poți să surprinzi ce vrei să afirmi mai artistic. Așa m-am perfecționat mai mult și mai mult în arta fotografiei și am ajuns să am un cont de instagram de care sunt mândră pentru că în spate stă o muncă frumoasă și pozele puse pe blog sunt din ce în ce mai calitative. Mă străduiesc ca poza reprezentativă a articolului să fie o poză a mea. Fac asta când am posibilitatea. Și-mi place mult să fac asta (@lumea_văzută_cu_sufletul este contul meu de instagram pe care postez poze creative legate de ceea ce fac pe blog)

În 2017 am învățat să-mi explorez cât mai mult creativitatea. Am scris despre ce se întâmplă în viața mea plăcut sau nu chiar, despre persoane din viața mea, despre valori după care mă ghidez tot felul de postări diverse care au o altă poveste în spate. N-au prins toate la  public cum mi-aș fi dorit dar au prins un loc în sufletul meu și asta este o împlinire pentru mine. Sunt mândră de exemplu de seria CU CRĂCIUN ÎN SUFLET pentru că am surprins părți din Crăciun pe care le ador alături de oameni dragi mie.

În 2017 am învățat că experiențele neplăcute trebuie luate ca pe niște lecții de schimbare a atitudinii și chiar pot să deschidă perspective nebănuite. Mi-am dat seama că vreau să am lângă mine oameni calzi și buni. Mi-am dat seama că ziua de azi merită trăită la maxim pentru că ziua de mâine este o enigmă. Multe lucruri și frumoase.

În 2017 am învățat că o prietenie se leagă cu adevărat prin respect și iubire față de acel cineva…oricine. Uite de exemplu, am legat niște prietenii reușite în anul ce tocmai a trecut care nici nu mă gândeam că o să existe. S-a lăsat cu scrisori care clar sunt mâna universului magic, o carte cu o poveste nemaivăzută, râsete, discuții faine, tot tacâmul.

Am învățat în 2017 că zona de confort este prea plictisitoare pentru ceea ce înseamnă viață și atunci când am o aspirație din asta înaltă munca este vitală. Știți cum e: 99% transpirație și 1% inspirație. Eu visez să ajung la Paris de mică. Pentru Paris am nevoie să știu limba și ca să vorbesc și ca să pot să fac lucruri interesante cu ea. De pildă scrisul de poezii și texte îmi sună bine. De asta m-am apucat să traduc poezii din română în franceză, ale contemporanilor pentru un proiect de la școală. Cred că a scrie poezii este o artă, să le traduci mi se pare și mai dificil din cauză că e multă muncă în a le face să sune bine și frumos. Mă bucur că m-am deprins și cu așa ceva.

Am învățat în 2017 să primesc și să ofer cu inima deschisă. Eram obișnuită doar să primesc dar mi-am dat seama că mă împlinește bucuria pe care o are un om  care primește de la mine un cadou de suflet. Un gând bun, un cadou potrivit la timpul potrivit, un cadou spontan, un mesaj, orice. Am fost răsplătită de măsură cu căldură.

Am învățat în 2017 că visurile devin realitate dacă ajung să muncesc pentru ele. Simt că le merit după toată munca asta. Am ajuns ca blogul meu să fie vizitat de peste 1000 de vizitatori, am strâns peste 1000 de vizite. E o realizare care mă umple de bucurie că am ajuns la peste 1000 de suflete. Sper să fi ajutat măcar tot atâția oameni cumva.

Am învățat în 2017 că pot fi o artistă în felul meu și să fiu și organizată. Am început un bullet journal și mi-a plăcut maxim toată activitatea asta. Mi-am organizat viața într-un mod creativ. Nu credeam că așa ceva este posibil.

Am învățat în 2017 că îmi place să fac o bucurie chiar oamenilor pe care nu-i cunosc și că oamenii care nu mă cunosc în realitate, doar prin blog știu să mă facă bucuroasă. Am făcut primul giveaway la mine pe blog și am dăruit o carte unei persoane care mi-a devenit dragă pentru că este prima persoană care a simțit nevoia să-mi scrie că-i place ceea ce scriu pe blog. Am simțit o bucurie imensă că am putut să- i fac o asemenea bucurie, mai ales că am vorbit cu ea fix despre Pollyanna mai ales că ea mi-a făcut o bucurie și mai mare, mi-a dat validarea că ceea ce scriu ajung la oameni frumoși. Noemi, ești un om minunat!

Am învățat în 2017 că prietenii sunt peste tot. Am intrat într-un grup cu prieteni cititori iar cu aceștia vorbesc zilnic despre cărți (am descoperit destule cărți bune datorită lor) și despre orice. Se vede că cititorii sunt diferiți. Pe Bookaholic friends o să găsiți mult mai mulți cititori pasionați

Am învățat în 2017 să fiu mai sociabilă. Ieșind în lume, cunoscând oameni noi, comportamente noi, perspective noi, am început să-mi dau seama că oamenii sunt diferiți, au slăbiciunile lor, pasiunile lor și oricare ar vedea în mine un om fain cu care ar sta de vorbă. Comunicând online cu oameni de aceeași energie cu mine am dat glas multor idei care s-au transformat în colaborări pentru mine de suflet.

Am învățat în 2017 să fiu mai curajoasă. Frica de dentist mi-am învins-o. Eu sunt calmă acum când vine vorba de dentist. Nu mai judec lucrurile fără să le cunosc.

҉Mulțumesc mamei pentru că m-ai susținut legat de tot ce ține de blog și în proiectele mele ca să ca reușesc să evoluez

҉Mulțumesc tatei pentru că reusește cumva să mă facă cumva să vreau să știu mai mult și să am ambiția asta să-mi depășesc cunoștințele în ceea ce mă interesează evident

҉Mulțumesc fraților mei pentru că-mi oferă prietenie și susținere morală sub orice formă

҉Mulțumesc colegului meu Alex pentru că mă face să mă simt veselă indiferent de orice impedimente de la școală

҉Mulțumesc razei mele de soare, Ioana pentru că m-a făcut să-mi dau seama că prietenia adevărată se măsoară în vorbe și experiențe frumoase trăite împreună care mă scot din zona de confort

҉Mulțumesc florii albastre, Ilinca pentru că mi-ai arătat că o scrisoare și o carte oferite din suflet creează o legătură inedită

҉Mulțumesc doamnei Bojoga că a avut răbdare în a-mi corecta traducerile astel încât să evoluez în sensul acesta

҉Mulțumesc doamnei Deleanu că a rămas în viața mea prezentă cu bunătatea și veselia ei și mi-a arătat iar ce legătură frumoasă se poate creea între oameni speciali

҉Mulțumesc domnului Cehan pentru că mi-a arătat partea frumoasă din psihologie, că mi-a arătat că mi-ar plăcea să ajut oamenii să fie bine sufletește și el a devenit cumva un model pentru mine datorită minții lui deschise și sufletismului său

҉Mulțumesc Lizucăi pentru că a fost prima  mi-a arătat că în blogosferă există oameni cu un suflet frumos și experiențe pline de inedit iar aceste lucruri dacă intră în contact iese un blog de admirat.

҉Mulțumesc prietenilor cititori pentru că mi-au dat ocazia să vorbesc despre cărți și despre orice alte subiecte interesante

҉Mulțumesc youtuberilor și booktuberilor pentru că mi-au oferit curiozitatea de a afla lucruri noi despre cum să trăiesc

҉Mulțumesc bloggerilor pentru toate colaborările și discuțiile interesante

҉Mulțumesc doctoriței Diana și colegei ei, Andreea pentru că mi-au făcut dantura cu multă iscusință și mi-au oferit căldura unei prietenii

҉Mulțumesc dragei Noemi pentru că mi-a dat prima validare a faptului că scriu bine cum scriu pe blog

҉Mulțumesc lui Știucă pentru că m-a făcut să retrăiesc emoții profunde ca în sezonul IV datorită pasiunii lui de a cânta cu trăire și felului de a fi

҉Mulțumesc, oamenilor frumoși pentru că m-au susținut 

Mulțumesc, dragilor pentru că ați urmărit retrospectiva anului meu, anul 2017 și vă aștept în 2018 cu postări interesante 🙂 !